accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

24 oktober 2017

Opnieuw verkeersregelaars bij Gieten

Van maandag 30 oktober tot donderdag 24 december 2017 zet de provincie Drenthe weer verkeersregelaars in bij het verkeersplein Gieten om de doorstroming te verbeteren. De verkeersregelaars helpen weggebruikers om in de ochtendspits sneller door te rijden in de komende donkere maanden, wanneer veel mensen de auto gebruiken.

Gedeputeerde Henk Brink: “We zien dat de verkeersdrukte bij Gieten weer toeneemt tijdens de ochtendspits. Daarom willen we met behulp van verkeersregelaars het verkeer beter door laten rijden. Eerder hebben we gezien dat dit op deze locatie werkt. De file werd korter. Dit is geen structurele oplossing om de wachtrijen te verkorten. Het realiseren van structurele oplossingen kost jaren, maar het is ook geen optie om nu niets te doen.”

Periode verkeersregelaars
Uit onderzoek blijkt dat het verkeer op de N34 tijdens de herfstmaanden toeneemt. Dit ziet de provincie Drenthe ook terug in de drukte bij het verkeersplein Gieten. Daarom worden de komende periode verkeersregelaars ingezet. In de eerste week, van 30 oktober tot en met 3 november, worden verkeersregelaars in de ochtendspits van maandag t/m vrijdag ingezet. In de zeven weken daarna (tot en met de kerst) vervallen de woensdagen en de vrijdagen, omdat eerder bleek dat het op die dagen niet nodig is.

Vervolg
De provincie blijft de situatie bij het verkeersplein monitoren. Ondertussen is ook de voorbereiding gestart voor de lange termijn maatregelen, omdat het verkeer blijft toenemen de komende jaren. Samen met de gebruikers én de omgeving gaat de provincie deze plannen vormgeven. Meer informatie kunt u vinden op www.drenthe.nl/n34.Terug naar boven