accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

20 juli 2018

Oproep: “Rij rustig bij onze school!”

Afgelopen vrijdag 20 juli onthulde gedeputeerde Henk Brink twee thermometerborden bij basisschool De Drekse in Roswinkel. Bij de kruising van de school wordt te hard gereden. Met de thermometerborden wordt de autobestuurder geconfronteerd met de te hoge snelheid. De borden worden ingezet om de autobestuurder bewust te maken van het eigen gedrag om zo de snelheid te verlagen. Er wordt al langer te hard gereden op de doorgaande weg in Roswinkel. Om die reden sloegen de basisschool, Dorpsbelangen, provincie Drenthe, Veilig Verkeer Nederland en de politie de handen ineen. Ze organiseerden verschillende acties waarbij ze mensen oproepen om rustig door het dorp te rijden. 

Thermometerbord Roswinkel

Omdat de snelheden na deze acties niet verlaagden, is via het project ‘Klachten en Knelpunten’ van VVN en in samenwerking met de politie, handhaving opgepakt. De eerste twee weken werden gebruikt als waarschuwingsweken. In deze periode werd aan iedereen die sneller dan 30 km/u reed een gele kaart uitgedeeld. Daarna is met handhaving begonnen.

De thermometerborden die langs de N379 bij de entree van de 30 km-zone zijn geplaatst, zijn hier onderdeel van. De meetgegevens van de politie worden gebruikt om de door Dorpsbelangen gemaakte thermometerborden te vullen met het percentage snelheidsoverschrijders.Terug naar boven