accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 juni 2018

Subsidie voor vernieuwing fietsknooppuntensysteem Drenthe

Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om een subsidie te verlenen aan het Recreatieschap Drenthe voor het vernieuwen van het fietsknooppuntensysteem in Drenthe. Gedeputeerde Henk Brink: “Hiermee investeren we in de basis van ons fietsnetwerk in Drenthe. Met de vernieuwing komen fietsers meer door dorpen, langs interessante bezienswaardigheden, recreatiebedrijven en horecagelegenheden. Dit biedt meer beleving, de mogelijkheid om even af te stappen en bijvoorbeeld een museum te bezoeken en wat lekkers te nuttigen”.

De vernieuwing van het fietsknooppuntensysteem start in het najaar van 2018 en duurt naar verwachting tot oktober 2019. De subsidie van ruim € 500.000 wordt onder meer geïnvesteerd in verbetering van de koppeling met steden, dorpen en bezienswaardigheden en beschikbare informatie op panelen, kaarten, websites en apps. Daarnaast hebben ondernemers de mogelijkheid om het systeem te gebruiken voor eigen plattegronden, arrangementen en beleef- en themaroutes voor hun gasten.

Projecten
De subsidie voor vernieuwing van het fietsknooppuntennetwerk komt uit de regeling Kwaliteitsimpuls fietsinnovatie en -beleving en fietsnetwerk en infrastructuur. Andere projecten die subsidie ontvangen vanuit deze regeling zijn:

  • fietspad Reggersweg Meppel: een vrij liggend fietspad (Drentse deel) van 3,5 m breed en 0,3 km lang, uitgevoerd in betonklinkers. Hiermee realiseert de gemeente Meppel een ontbrekende schakel tussen de Hoogeveenseweg en de brug over de Reest. Een weg die forenzen, scholieren en recreanten veel gebruiken en dé poort naar het Reestdal.
  • MTB-verbindingsroute VAMberg-Sleen: een MTB-verbindingsroute van 24 km tussen de VAMberg en Sleen via Westerbork en Landal Orveltermarke. Deze route is onderdeel van een netwerk van verbindingen naar het toekomstig MTB-parcours op en rondom de VAMberg.
  • Hondsrug mountainbike arrangementen: het professioneel vermarkten van een meerdaags mountainbikearrangement in Nederland en België door drie groepsaccommodaties op de Hondsrug. Groepen gasten beleven en ontdekken op de mountainbike de Hondsrug en fietsen van groepsaccommodatie naar groepsaccommodatie.

Subsidieregeling
De subsidieregeling Kwaliteitsimpuls fietsinnovatie en -beleving en fietsnetwerk en infrastructuur bestaat sinds 2016. Tot en met 2019 is er in totaal € 6,75 miljoen beschikbaar voor diverse fietsprojecten. Provincie Drenthe daagt stichtingen, organisaties, gemeenten, ondernemers, terreineigenaren en wielerverenigingen uit om met ideeën te komen voor het vergroten en versterken van de kwaliteit van het fietsnetwerk, fietsbeleving en fietsinnovaties in Drenthe. Aanvragen kunnen het gehele jaar worden ingediend. Meer informatie is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/subsidieloket.Terug naar boven