accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 maart 2018

Tynaarlo eerste Drentse gemeente met verkeersveiligheidslabel op alle basisscholen

Vanochtend was het feest op obs Het Oelebred in Tynaarlo! Wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo reikte het Drents Verkeersveiligheidslabel uit aan de school. Ook Seef, de mascotte van het DVL, was hierbij aanwezig. De school ontving het label, omdat ze verkeersveiligheid een vaste plaats geeft in het schoolbeleid. Daarmee is de gemeente Tynaarlo de eerste gemeente in Drenthe waarin alle basisscholen zijn beloond met het Drents Verkeersveiligheidslabel. 

De feestelijke uitreiking begon om 08.45 uur. Wethouder Henk Lammers feliciteerde locatieleider Marcel de Ruiter en overhandigde hem het labelbordje. De school kreeg daarna van gedeputeerde Henk Brink een cheque voor het aanleggen van een permanent verkeersplein. Dat betekent dat op het schoolplein een vast verkeersparcours wordt aangebracht. Zo wordt het schoolplein een praktisch lesmiddel voor verkeersonderwijs.


Verkeerslessen
Na de feestelijke opening van de dag, startte om 09.00 uur in alle groepen speciale verkeerslessen. Zo volgde groep 1/2 de les ‘Leer in het Verkeer’ van Tjinco en keek groep 3/4 naar de theatervoorstelling ‘Verkeersplaneet’ van projectbureau ZAT. Groep 5/6 stond in het teken van de interactieve verkeersles ‘Blindspot’ over de dode hoek dat werd uitgevoerd door Traffic Skills. In groep 7/8 was er aandacht voor de dode hoek middels het ‘Dode Hoek-project’ van Contact Onderwijsadviesbureau. De leerlingen mochten daarbij de cabine van een echte vrachtwagen bewonderen! De wethouder en gedeputeerde namen samen een kijkje bij deze verkeerslessen.

Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. De gemeente Tynaarlo heeft achttien basisscholen die nu allemaal in het bezit zijn van het Drents Verkeersveiligheidslabel. 
 


Terug naar boven