accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

28 september 2017

Verkeersgedeputeerden geven startsein campagne 'Samen wegwerken'

Wegwerkzaamheden. Voor veel mensen een doorn in het oog. Want vaak betekent het langzamer rijden of een omleidingsroute volgen. Niet iedereen houdt zich aan deze aangepaste verkeersregels en dat kan zorgen voor onveilige situaties. Om die reden startte vandaag de campagne ‘Samen wegwerken’ in Noord-Nederland. Verkeersgedeputeerden Henk Brink (Drenthe) en Fleur Gräper (Groningen) gaven hiervoor vanmiddag het startsein.   
 
Met één druk op de knop bliezen de gedeputeerden een grote oranje veiligheidspilon op. Ze deden dat bij de aansluiting van de provinciale weg N391-N366. Die aansluiting wordt de komende tijd omgebouwd tot ongelijkvloerse aansluiting. De pilon is het boegbeeld van de campagne en de komende tijd ook bij andere wegwerkzaamheden te zien.
 
Veiligheid bij wegwerkzaamheden
Er ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties bij werkzaamheden aan de weg. Bijvoorbeeld omdat mensen te hard rijden of omdat degene die langs de weg werkt onvoldoende aandacht heeft voor de veiligheid. Dit kan leiden tot ergernissen bij weggebruikers en tot een onveilig gevoel bij wegwerkers. Om die reden hebben de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie de handen ineengeslagen. Met de campagne vragen ze zowel bij wegwerkers als bij weggebruikers aandacht voor het belang van veiligheid bij wegwerkzaamheden.
 
Campagne
De komende tijd is de campagne te zien op internet, posters, artikelen in vaktijdschriften en in huis-aan-huis bladen. Ook staan er bij wegwerkzaamheden speciale snelheidsdisplays die mensen attenderen op hun snelheid. De politie helpt mee door extra te letten op de verkeersveiligheid rondom wegwerkzaamheden.
 
Wilt u meer informatie over de campagne? Kijk dan op www.samenwegwerken.nl of op de Facebookpagina: www.facebook.com/samenwegwerken. Meer informatie staat ook op de campagnepagina.

Terug naar boven