accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

28 mei 2019

Cliënten Visio in Vries zelfstandig met OV dankzij buslus

Binnenkort kunnen de cliënten, bezoekers en werknemers van Visio De Brink in Vries (gemeente Tynaarlo) veiliger de bus in- en uitstappen. Er komt namelijk een buslus bij de ingang van het terrein. Hierdoor hoeven passagiers de drukke Groningerstraat niet meer over te steken. De bus stopt bij Visio De Brink voor de deur. In het midden van de lus komt een overdekte wachtruimte, een opstelplaats voor taxi’s en ruimte voor het overige verkeer om mensen te halen of te brengen.
 
Projectleider Frits Colenbrander van Visio De Brink is erg blij met de komst van de lus. “Het gebruik van het openbaar vervoer van- en naar ons terrein stijgt. Veel medewerkers, stagiaires en scholieren die hier een werk-leer-traject volgen, komen met de bus. En er wonen ook steeds meer cliënten bij ons die zelfstandig kunnen reizen, maar dat nu niet kunnen doen vanwege de drukke oversteek. Nu moeten we ze nog helpen oversteken, maar straks kunnen ze zelfstandig op de bus stappen.”
 
Samenwerking
Wethouder verkeer Henk Lammers is trots op de samenwerking die de komst van de buslus mogelijk maakt. “We willen graag dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. En dat betekent ook dat je je in het openbaar vervoer zoveel mogelijk zelfstandig moet kunnen redden wanneer je slechtziend of blind bent. Met de buslus hebben overheden, OV-partijen en Visio De Brink samen een passende oplossing voor deze situatie gevonden.” Het plan is een samenwerking tussen de gemeente Tynaarlo, Visio De Brink, provincie Drenthe, het OV-bureau en Q-buzz.

Terug naar boven