accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

27 juni 2019

Denk mee over de zonneroute A37: na de zomer nieuwe informatieavonden

Hoe kunnen de op- en afritten langs de A37 in Drenthe worden gebruikt om zonne-energie op te wekken? Over deze vraag buigen provincie Drenthe, de gemeentes Coevorden, Emmen en Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep en netbeheerders Rendo en Rijkwaterstaat zich op dit moment. En u mag ook meedenken! De partners organiseren na de zomervakantie nieuwe informatieavonden.  
 
Begin dit jaar zijn er in Hoogeveen, Emmen, Dalen en Nieuwlande al een aantal goed bezochte informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden dachten bezoekers mee over vragen als: hoe beperken we de geluidsoverlast? Hoe passen zonnepanelen in het landschap? Ook werd er aandacht besteed aan veiligheid, landschap en natuur, de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet, en het leveren van zonnestroom aan dorpen en bedrijven langs de route. Bezoekers waren erg enthousiast over de informatieavond. Ze waren blij dat zij werden betrokken bij het project, zonder dat er al kant en klare ontwerpen en plannen klaar lagen.
 
Het vervolg
Op dit moment verwerkt een architectenbureau de inbreng van de informatieavonden in een programma. Dit programma zal tijdens de nieuwe informatie worden gepresenteerd.  
 


Terug naar boven