accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 december 2016

Drenthe krijgt het hoogste cijfer van recreatieve fietsers! 

Uit onderzoek van fietsorganisaties ANWB, Fietsersbond, NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) en Stichting Landelijke Fietsplatform blijkt dat recreatieve fietsers erg tevreden zijn over het fietsen in Drenthe. Ze geven de provincie maar liefst een 8,4! Dat is het hoogste cijfer van Nederland. Meer dan 11.000 recreatieve fietsers deden mee aan het onderzoek en gaven hun mening.

Gedeputeerde Henk Brink: “Wij zijn heel trots op deze mooie waardering voor onze provincie. Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek en dit hoge cijfer van de recreatieve fietser zelf onderschrijft dat.”

Mooie routes
In het onderzoek van de vier fietsorganisaties komt naar voren dat 36 procent van de deelnemers niet in Drenthe woont, maar wel speciaal naar de provincie komt om te fietsen. De fietsers zijn dan ook zeer positief over de mooie routes door het fraaie Drentse landschap, de bezienswaardigheden en de goede bewegwijzering. Een derde van de recreatieve fietsers geeft aan op een e-bike te fietsen. Om ook deze fietsers zo comfortabel mogelijk te laten fietsen, gaat de provincie Drenthe in 2017 aan de slag met een plan voor e-bikes.

Verbeterpunten
In het onderzoek worden ook verbeterpunten genoemd. Zo zeggen deelnemers dat het comfort van de fietspaden beter kan en dat het fijn zou zijn als er meer rustplekken langs de routes zouden komen. “Die verbeterpunten herkennen we”, aldus Henk brink. “Hiervoor nemen we maatregelen. We investeren 6,75 miljoen euro in de verbetering van de kwaliteit van onze fietspaden en voorzieningen. We willen samen met het Recreatieschap Drenthe, de gemeenten en de natuurorganisaties de (recreatieve) fietser graag een optimale fietsbeleving bieden in Drenthe.”

Terug naar boven