accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

27 november 2018

Drentse Technasium-leerlingen denken mee over inrichting N34

Op vrijdag 23 november waren 100 leerlingen uit 3 havo en 3 vwo van vijf Drentse Technasia te gast op het provinciehuis in Assen. De leerlingen presenteerden hun ideeën over de inrichting van de N34. Ze dachten de afgelopen tijd onder andere mee over de afscherming van geluid en de verbetering van een hub (busstation). Tijdens de presentatie vertelden de leerlingen ook hoe zij het verkeersplein Gieten zouden aanpassen.

Het beste idee voor de aanpassing van het verkeersplein Gieten kwam van leerlingen van het Dr. Nassau College in Gieten. Zij zouden er innovatieve verkeerslichten plaatsen om de doorstroming te verbeteren. Leerlingen van het Hondsrug College in Emmen hadden het beste 3D-ontwerp voor een hub: een in hunebedstijl. Het beste idee om geluid af te schermen, kwam van leerlingen van CSG Dingstede in Meppel: een geluidswal met een dubbele functie. Alle winnaars krijgen een technisch kijkje achter de schermen bij attractiepark Hellendoorn.

N34-Afslag Techniek
Dit project is onderdeel van de doorlopende leerlijn binnen het onderwijsproject N34-Afslag techniek. Hierin worden de ontwikkelingen rondom de verdubbeling van de N34 gekoppeld aan scholen en techniek. Zo hoopt de provincie Drenthe jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en baan in de techniek.


Terug naar boven