accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 december 2016

Esdal College Emmen wint 538 DJ's On Tour schoolfeest

Fietsen met 1 oog op je telefoon en 1 op de weg, dat werkt niet. Toch doen veel jongeren dat. Dat bleek ook deze week toen Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) bekend maakte dat ze appen op de fiets wil gaan verbieden, omdat hierdoor te veel verkeersongelukken gebeuren. Om jongeren bewust te maken van de gevaren van afleiding in het verkeer werden ze de afgelopen uitgedaagd om mee te doen aan de School Challenge. Daarbij konden leerlingen onderling de strijd aangaan door zoveel mogelijke smartphone-vrije fietskilometers te scoren. De challenge is onderdeel van de campagne ‘Fietsmodus’, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met provincies en telecom providers.

Gedeputeerde Henk Brink: “Fietsen is fijn en gezond. Maar bij jongeren speelt smartphone-gebruik bij 1 op de 5 fietsongelukken een rol. Daarom ondersteunt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe de Fietsmodus campagne. Ik feliciteer de scholieren van het Esdal College Emmen van harte! Fijn dat ze hebben meegedaan, dit helpt de bewustwording te vergroten. Samen richting nul verkeersslachtoffers!”

Smartphonevrij fietsen
Uit onderzoek blijkt dat 10 tot 25% van de jonge fietsers (12-21 jaar) regelmatig tot vaak sociale media berichten leest/bekijkt/schrijft (bron: NIPO december 2015). Om te zorgen dat fietsers hun aandacht meer bij het verkeer houden en ‘smartphonevrij’ fietsen te stimuleren is er de Fietsmodus app. Hiermee ervaren jongeren direct het veilige gedrag en maken ze kans op mooie prijzen. De begeleidende communicatie draagt bovendien bij aan bewustwording van het eigen fietsgedrag.Terug naar boven