"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

16 december 2019

Extra verlichte zebrapaden in gemeente Midden-Drenthe

Gemeente Midden-Drenthe is de eerste gemeente in Noord-Nederland die zebrapaden extra verlicht met zogenoemde ‘Cross Walk Armaturen’. Deze armaturen zijn zes meter hoog en geven helder wit licht. Zebrapaden en  overstekende voetgangers  zijn zo beter te zien voor andere verkeersdeelnemers.
 
Anique Snijders, wethouder Midden-Drenthe: “Op sommige plekken in de gemeente zijn de zebrapaden en overstekende mensen minder goed zichtbaar voor naderend verkeer. We wilden de situatie verbeteren. Daarom hebben we in Beilen aan De Perk, De Linthorst Homanweg en de Esweg extra verlichting geplaatst. Dit waren namelijk de meest donkere zebrapaden in onze gemeente. Met de extra verlichting verhogen we de verkeersveiligheid voor voetgangers. Zij zijn een relatief kwetsbare groep verkeersdeelnemers.”
 
Succesvolle proef: meer verlichte zebrapaden
De extra verlichting volgt op een proef die de gemeente vorig jaar liet uitvoeren aan De Perk in Beilen. Door de positieve reacties besloot de gemeente om meer donkere zebrapaden te verlichten. Wethouder Jan Schipper van Midden-Drenthe: “De eerste zes staan in Beilen. Ook in Westerbork worden twee zebrapaden extra verlicht. Bij de herinrichting van de Oost- en Westeinde zijn we plan om de voetgangersoversteekplaatsen ook extra te verlichten."


Terug naar boven