accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

25 februari 2019

Infocentrum Hunebed Highway N34 geopend

Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Henk Brink samen met wethouder Jeroen Huizing van Coevorden het Infocentrum Hunebed Highway in Dalen geopend. Zij werden in het centrum verwelkomd door mensen uit de IJzertijd, nadat ze enkele keien voor de deur hadden weggehaald. De opening stond in het teken van het archeologisch onderzoek dat nu plaatsvindt langs de N34.

Gedeputeerde Henk Brink: “Komend jaar gaan drie projecten op de N34 in uitvoering. De verdubbeling tussen Coevorden en Holsloot, de verdubbeling tussen Emmen-West en de N381 en de aanleg van het knooppunt bij Emmen-West. Om mensen goed te kunnen informeren hebben we een infocentrum ingericht op een mooie centrale plek, dichtbij de werkzaamheden. Hier zijn belangstellenden welkom met hun vragen en vanuit hier verzorgen we presentaties en rondleidingen.”

Oude bewoningssporen
Vrijdag kwamen zo’n 100 bezoekers langs om te zich informeren over de projecten op de N34 en het archeologisch onderzoek. Kinderen konden zelf als archeoloog aan de slag en ontdekken wat er in de grond zit. Drents erfgoed is soms zichtbaar, zoals de hunebedden. Maar het meeste zit in de grond en kun je dus niet zien. Archeologen zoeken naar oude sporen van vroegere bewoners. Zij kunnen aan de hand van hun vondsten het verhaal van Drenthe in de prehistorie vertellen.

Achtergrond
Provincie Drenthe werkt aan de N34 om de veiligheid en bereikbaarheid te verbeteren. De verdubbeling van de N34 en de aanleg van het knooppunt bij Emmen-West zorgen voor een betere doorstroming en dragen bij aan het versterken van de regionale economie. Om aan de slag te kunnen met de N34 moet eerst archeologisch onderzoek gedaan worden.

      


Terug naar boven