accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

19 december 2018

Iris Kampen winnaar winactie ‘Licht aan en gaan’

Iris Kampen uit Smilde is de winnaar van de winactie van de Drentse fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’. De winnares mag een fiets uitzoeken ter waarde van € 1.000,-. Hiervoor kreeg ze een cheque van Peter Siewers, directeur van het verzekeringsbedrijf van de ANWB, die de fiets inclusief een verzekering van drie jaar beschikbaar stelt. Peter Siewers: “Als één van de grootste fietsverzekeraars van Nederland dragen we graag bij aan acties die de veiligheid op de weg vergroten. Ik wens Iris veel veilige en goed verlichte kilometers toe.”

De tweede prijs van de winactie is een fietsclinic op de VAM-berg, aangeboden door Op Fietse, het fietsstimuleringsprogramma van provincie Drenthe. Isabel Redder uit Coevorden won de clinic en kreeg de prijs uit handen van medewerkers van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de ANWB. Deelnemers van de winactie maakten tot slot ook kans op toegangskaarten voor Wildlands en cadeaubonnen ter waarde van € 10,-. 

Winactie
De winactie was onderdeel van de campagne ‘Licht aan en gaan’. Van september tot en met november 2018 werden in het kader van deze campagne in Drenthe kaartjes met een unieke code uitgedeeld aan fietsers die hun verlichting op orde hadden. Die code konden ze tot 1 december 2018 invullen op www.lichtaanengaan.nl.

Campagne
Tijdens de campagne ‘Licht aan en gaan’ werken politie, VRD, ambulancezorg, VVN, ANWB, gemeenten en provincie samen. Met de campagne willen de partijen scholieren en ouders bewust maken van het belang van goede fietsverlichting, zodat fietsers zichtbaar zijn in het verkeer. Aanleiding zijn cijfers, waaruit blijkt dat er vorig jaar 206 fietsers om het leven kwamen in het verkeer. Het hoogste aantal in tien jaar tijd. Eén van de oorzaken is onder andere onveilige fietsverlichting. De campagne ging in september van start, zodat fietsers voldoende tijd hadden om te zorgen voor veilige fietsverlichting. In 2019 wordt de campagne herhaald.Terug naar boven