accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 januari 2017

Opfrisbeurt voor wegwijzer paddenstoelen

De wegwijzer paddenstoelen langs fietspaden. Wie kent ze niet? Al sinds 1919 is de paddenstoel onderdeel van de bewegwijzering van fietspaden in Nederland. Drenthe is maar liefst 800 tot 1.000 ANWB-paddenstoelen rijk. Deze zijn nu aan een opfrisbeurt toe. Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, gaven hiervoor het startsein. Ze maakten samen de eerste wegwijzer paddenstoel schoon. 

Opfrisbeurt voor wegwijzer paddenstoelenlr

Met het onderhoudsplan voor de wegwijzer paddenstoelen, dat door het Recreatieschap is opgezet, wordt de kwaliteit van Drenthe als 5 sterren-fietsprovincie verder versterkt. Henk Brink: "In onze 5 sterren-fietsprovincie moet onze bewegwijzering ook van goede kwaliteit zijn. Uit het ANWB-onderzoek bleek onlangs in december nog dat de recreatieve fietsers Drenthe het hoogste cijfer geven van Nederland. Eén van de verbeterpunten was de bewegwijzering. Daarom zijn we blij met dit initiatief van het Recreatieschap Drenthe en ondersteunen we dit graag."

Digitaal overzicht wegwijzer paddenstoelen 
Het Recreatieschap gaat een digitaal overzicht van de bestaande wegwijzer paddenstoelen maken. Daarbij wordt in kaart gebracht welke paddenstoelen onderhoud nodig hebben en op welke locaties extra bewegwijzering nodig is. De paddenstoelen worden ook ter plekke schoon en leesbaar gemaakt. De uitvoering van het onderhoud moet op 1 maart klaar zijn.

Foto: gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, frissen een wegwijzer paddenstoel op aan het Deurzerdiep. (Foto: Marcel de Jong)Terug naar boven