accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

14 december 2016

Provincie Drenthe heft oversteek Schietbaanweg over N381 op

De provincie Drenthe vindt een goede bereikbaarheid en veiligheid belangrijk en heeft om die reden besloten de oversteek van de Schietbaanweg (bij Westenesch) over de N381 op te heffen. De provincie doet dat begin 2017 samen met de gemeente Emmen. Er komt dan ook een nieuwe, alternatieve route, zodat het dorp goed bereikbaar blijft. De Schietbaanweg wordt door het bos doorgetrokken (parellel aan de N381) en de onderdoorgang van het viaduct Oranjekanaal / N381 wordt verdiept.

Oversteek Schietbaanweg N381

Gedeputeerde Henk Brink: "De oversteek N381 / Schietbaanweg is verkeersonveilig. Daarom heffen we, in overleg met inwoners, de oversteek op. Samen met inwoners hebben we een goede alternatieve route bedacht die we nu gaan aanleggen". Tijdens twee bewonersbijeenkomsten in april en juli 2016 is onderzoek gedaan naar een alternatieve route. Uiteindelijk is gekozen om de Schietbaanweg door te trekken richting het Oranjekanaal. 

Hoe verder?
Inmiddels zijn de vergunningen voor de aanleg van de weg afgegeven. De alternatieve route is uiterlijk april 2017 gerealiseerd. De oversteek zal pas verdwijnen als de alternatieve route aangelegd is. 

Meer informatie over het opheffen van de oversteek en de aanleg van de alternatieve route vindt u op de pagina over de N381.Terug naar boven