accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

8 juli 2019

Vledderveen wint buurtbarbecue door vaart te minderen in de buurt

Vledderveen is de grote winnaar van de snelheidsactie in Drenthe! Inwoners en omwonenden van de P.W. Janssenlaan gaan voor een veilige en relaxte buurt. Ze gingen de strijd aan met inwoners van Westerdiep OZ in Emmer-Compascuum. De afgelopen twee weken werden de dorpen uitgedaagd om zich zo goed mogelijk aan de maximumsnelheid van 30 km/uur te houden. Vledderveen deed dat het beste en wint daarmee een buurtbarbecue ter waarde van € 600,- en een remwegdemonstratie verzorgd door Veilig Verkeer Nederland. Emmer-Compascuum gaat niet met lege handen naar huis. Ook hier komt een remwegdemonstratie.

Tijdens de snelheidsactie werd de snelheid van het passerende verkeer op de P.W. Janssenlaan in Vledderveen en het Westerdiep OZ Emmer-Compascuum twee weken gemeten met een snelheidsdisplay. Uit de meetgegevens blijkt dat 28 procent van de weggebruikers harder rijdt dan 37 km/uur over de P.W. Janssenlaan. Over het Westerdiep OZ is dat 62 procent van de weggebruikers. Tijdens de meting is uit gegaan van de maximumsnelheid van 37 km/uur, omdat de politie vanaf die snelheid boetes uit kan delen. Uit de resultaten van de snelheidsmeting blijkt daarnaast dat de meeste weggebruikers over de P.W. Janssenlaan niet harder rijden dan 40 km/uur. Op het Westerdiep OZ ligt die snelheid hoger, namelijk op 50 km/uur.

Samen voor een veilige en relaxte buurt
Met de snelheidsactie vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) extra aandacht voor de gevaren van te hard rijden binnen de bebouwde kom. Iedereen rijdt wel eens te hard. En toch is het ergernis nummer één van veel inwoners in de buurt. Te hard rijden zorgt er daarnaast voor dat mensen zich soms onveilig voelen. Automobilisten kunnen er voor zorgen dat er niet te hard wordt gereden. Dat betekent soms geduld op brengen. Toch is het een kleine moeite en bovendien is het veiliger. Als iedereen zich netjes aan de snelheid houdt, kun je samen zorgen voor een veilige en relaxte buurt.Terug naar boven