accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

11 april 2019

Werkzaamheden Europaweg Schoonebeek

De komende tijd zijn er aan de Europaweg in Schoonebeek wegwerkzaamheden. Vanaf het centrum tot iets voorbij de rotonde (N853/N863) wordt de riolering vervangen. Er komt een regenwaterriool en de omgeving van de Europaweg wordt opnieuw ingericht. Het andere gedeelte van de Europaweg is eerder al aangepakt.
 
Tijdens de werkzaamheden is de Europaweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oldenhuis Gratamaweg. Om de aanliggende woningen en bedrijven bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd:

  • April 2019:                                  kappen bomen Europaweg
  • Voor en tijdens zomervakantie:     werkzaamheden Gedempte Bargerbeek en De Mente
  • Na de zomervakantie:                   werkzaamheden Europaweg
Regenwaterriool
Bij de Europaweg wordt een regenwaterriool aangelegd, zodat het relatief schone regenwater goed gescheiden kan worden van het vuile toilet-, douche-, wasmachine- en keukenwater. Dit scheelt bij de waterzuivering werk en geld. Een ander bijkomend voordeel is dat huizen op het riool kunnen worden aangesloten.
 
Nieuwe bomen
Naast het aanleggen van een regenwaterriool, ondergaat de omgeving rondom de Europaweg een metamorfose. De weg en fiets- en voetpaden worden opnieuw aangelegd. Daarnaast worden 22 bomen gekapt die langs de rijbaan staan. Bomen die te dicht op een rijbaan of fietspad staan, groeien meestal niet goed verder na werkzaamheden. Om die reden worden er na de werkzaamheden 35 nieuwe bomen in de buurt geplant.

Terug naar boven