accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

10 oktober 2018

Werkzaamheden fietspad Zuiderdiep Tweede Exloërmond

Gemeente Borger-Odoorn start 10 oktober met de werkzaamheden om het fietspad langs het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond, tussen de Exloërkuil-zuid en de Drentse Mondenweg, te verbeteren. De gemeente pakt het fietspad aan, omdat het aan vernieuwing toe is. Allereerst worden aan beide kanten van het fietspad bomen weggehaald. Daarna breekt de gemeente het bestaande fietspad op om vervolgens een nieuw pad aan te leggen. Ook bestraat de gemeente de inritten, die grenzen aan het fietspad, opnieuw. Tot slot worden de bermen weer netjes afgewerkt. De werkzaamheden duren tot eind november.
 
Tijdens de werkzaamheden is het fietspad niet te gebruiken. Fietsers worden zoveel mogelijk omgeleid via het Noordendiep. Tussen de Kerklaan en de Drentse Mondenweg is dit niet mogelijk. Hier moeten fietsers gebruikmaken van de rijbaan. Om de veiligheid van fietsers te waarborgen, is de maximumsnelheid op de rijbaan tijdens de werkzaamheden verlaagd naar 30 km/uur.
 
Bewoners en perceelgebruikers langs het Zuiderdiep
Tijdens de uitharding van het nieuwe fietspad zijn woningen en percelen aan de fietspadzijde bereikbaar via bruggen. Toch kan het zijn dat u last heeft van de werkzaamheden. De gemeente Borger-Odoorn vraagt hiervoor uw begrip.

Terug naar boven