accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

9 april 2019

Winnaars Technasium Verkeersveiligheid Award bekend!

Een beter beeld krijgen van de verkeersveiligheid en bedenken hoe die veiligheid verbeterd kan worden. Een pittig vraagstuk, maar dat schrok derde- en vierdejaars technasiumleerlingen van het Roelof van Echten College (Hoogeveen), de Nieuwe Veste (Coevorden) en CSG Dingstede (Meppel) niet af. Ze deden de afgelopen periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in hun gemeente. Op maandagmiddag 8 april presenteerden de leerlingen hun ideeën tijdens de zinderende finale op het provinciehuis in Assen.
 
Tijdens de finale beoordeelde een vakkundige jury de ideeën van de middelbare scholieren. De jury bestond uit Foppe Koen (secretaris van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe), Yvonne Baas (voorzitter Veilig Verkeer Nederland district Drenthe) en Cees Wildervanck (verkeerspsycholoog). De jury riep CSG Dingstede uit Meppel en het Roelof van Echten College uit Hoogeveen uit als grote winnaars.
 
De Kruispunt Verdelgers
De leerlingen van CSG Dingstede uit Meppel streden onder de naam ‘De Kruispunt Verdelgers’. Volgens de jury leefden de leerlingen van deze groep zich goed in, in het gedrag van automobilisten. Daarnaast hadden ze oog voor fietsers en tractoren in het verkeer. Ze leverden een mooi advies op  waarbij goed is nagedacht over voorlichting en handhaving.
 
Safety
Het Roelof van Echten College uit Hoogeveen zette het team ‘Safety’ op. Het team ondervroeg medeleerlingen over verkeersveiligheid door middel van een enquête. Ze sloten hun advies af met de quote: ‘Fiets/rijd veilig, want je weet maar nooit wanneer het jou zal overkomen.’
 
Prijzen
Gedeputeerde Henk Brink reikte tijdens de finale de twee prijzen uit aan de winnende teams. Naast een award en een plek in de finale tijdens de Noordelijke finale in Heerenveen, ontving iedere leerling een bioscoopbon ter waarde van € 25,-. Daarnaast kregen alle klassen van het leerjaar van de winnende leerlingen het project 3D-Afleiding aangeboden.
 
Technasium Verkeersveiligheid Award
De Technasium Verkeersveiligheid Award is een initiatief van de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, samen met Veilig Verkeer Nederland en de Antea Group. De beste twee teams uit de drie provincies strijden op donderdag 18 april in de Noordelijke finale in Heerenveen.


Terug naar boven